UVJETI UPISA U PROGRAM:
- Posjedovanje prethodne kvalifikacije na razini 4.1 (kuhar, konobar, slastičar) - (kvalifikacije stečene završetkom srednjoškolskog obrazovanja u trajanju od tri ili dužem od tri, a kraćem od četiri godine)
- Važeća sanitarna iskaznica
KOMPETENCIJE KOJE SE ZAVRŠETKOM STJEČU:
- Pripremiti i odabrati potrebnu opremu, alat i strojeve te uređaje prema zahtjevima radnog procesa u ugostiteljskoj kuhinji
- Nadzirati i koordinirati tijek radnog procesa u kuhinji
- Utvrditi sklad / nesklad okusa u samom jelu
- Brzo i efikasno rješiti nepredviđene situacija tijekom proizvodnog procesa
- Racionalno koristiti namirnice i potrošni materijal
- Koordinirati, usmjeravati i nadgledati proces proizvodnje jela
- Uvoditi nove trendove i nove tehnike rada u kuhinju temeljem novih gastronomskih spoznaja
- Primijeniti odgovarajuće tehnike i tehnologije rada prema namirnicama i jelu koje se izrađuje
- Očuvati nutricionistički sastav namirnica kroz implementaciju novih tehnika i tehnologija rada