Uvjeti upisa:
- Posjedovanje prethodne kvalifikacije na razini 4.1 (kuhar) - (kvalifikacije stečene završetkom srednjoškolskog obrazovanja u trajanju od tri ili dužem od tri, a kraćem od četiri godine)
Kompetencije koje polaznik stječe završetkom programa:
- Pripremiti i odabrati potrebnu opremu, alat i strojeve te uređaje prema zahtjevima radnog procesa u ugostiteljskoj kuhinji
- Racionalno koristiti namirnice i potrošni materijal
- Očuvati nutricionistički sastav namirnica kroz implementaciju novih tehnika i tehnologija rada
- Predložiti novu funkcionalnu hranu, hranu za posebne prehrambene potrebe i dodatke prehrani u timu
- Izbalansirati nutritivni sastav funkcionalne hrane, hrane za posebne, dijetetske prehrambene potrebe i dodatke prehrani prema uputi
- Primijeniti načela uravnoteženog kombiniranja namirnica u jelu poštujući pravila struke
- Sastaviti jelovnik i meni za posebne prehrambene potrebe uvažavajući organizacijski proces rada u kuhinji i dostupnost namirnica
- Prepoznati aditive i alergene u namirnicama temeljem deklaracije proizvoda
- Osmisliti jelo uz izbalansiran izbor nutrijenata