UVJETI UPISA U PROGRAM:
- Posjedovanje prethodne kvalifikacije minimalno na razini 1 HKO (kvalifikacija stečena završetkom osnovnog obrazovanja)
- Važeća sanitarna iskaznica
- Liječničko uvjerenje medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova ugostiteljskog posluživanja
KOMPETENCIJE KOJE SE ZAVRŠETKOM STEČU:
- Primijeniti pravila rada na siguran način
- Primijeniti pravila zaštite od požara
- Primijeniti pravila zaštite okoliša
- Primijeniti pravila prve pomoći
- Zbrinuti otpadne materijale i dijelove prema pravilima struke i specifičnosti zanimanja
- Primjenjivati načela HACCP sustava u poslovanju odjela hrane i pića
- Obaviti pripremne radove u poslužnom odjelu prije početka dnevnog poslovanja
- Poštivati organizaciju rada i organizacijsku strukturu na radnom mjestu
- Poznavati osnovne načine posluživanja jela
- Samostalno poslužiti jelo prema određenom načinu posluživanja
- Samostalno dopremiti i poslužiti piće i napitak prema pravilima struke