OSNOVE UGOSTITELJSKOG POSLUŽIVANJA

HZZ vaučeri › TURIZAM I UGOSTITELJSTVO

UVJETI UPISA U PROGRAM:

  • Posjedovanje prethodne kvalifikacije minimalno na razini 1 HKO (kvalifikacija stečena završetkom osnovnog obrazovanja)
  • Važeća sanitarna iskaznica
  • Liječničko uvjerenje medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova ugostiteljskog posluživanja


KOMPETENCIJE KOJE SE ZAVRŠETKOM STEČU:

  • Primijeniti pravila rada na siguran način
  • Primijeniti pravila zaštite od požara
  • Primijeniti pravila zaštite okoliša
  • Primijeniti pravila prve pomoći
  • Zbrinuti otpadne materijale i dijelove prema pravilima struke i specifičnosti zanimanja
  • Primjenjivati načela HACCP sustava u poslovanju odjela hrane i pića
  • Obaviti pripremne radove u poslužnom odjelu prije početka dnevnog poslovanja
  • Poštivati organizaciju rada i organizacijsku strukturu na radnom mjestu
  • Poznavati osnovne načine posluživanja jela
  • Samostalno poslužiti jelo prema određenom načinu posluživanja
  • Samostalno dopremiti i poslužiti piće i napitak prema pravilima struke