• UVJETI UPISA :

U program osposobljavanja za pečenjara može se upisati osoba koja ima:

- prethodno završenu osnovnu školu

- najmanje 17 godina starosti

- odgovarajuće liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti

sanitarnu knjižicu

KOMPETENCIJE KOJE POLAZNIK STJEČE ZAVRŠETKOM PROGRAMA

 

  1. Razlikovati živežne namirnice po kvaliteti, sastavu, porijeklu i svojstvima
  2.  Odabrati i pripremiti namirnice životinjskog i biljnog podrijetla, začine i mirodije za pripremu jela pečenjem
  3. Koristiti ugostiteljske uređaje, opremu, sredstva i pribor na pravilan i siguran način
  4. Ispeći različite vrste jela na roštilju, ražnju, pećnici, peki i krušnoj peći
  5. Provoditi ispravno čuvanje i skladištenje proizvoda i namirnica za pečenje
  6. Primijeniti pravila osobne higijene, higijene prostorija, uređaja i pribora
  7. Primijeniti pravila zaštite na radu, zaštite od požara i pružanje prve pomoći